Augmenta la compravenda d’habitatges al desembre

Butlletí de notícies

 • Categories
 • Estadístiques sobre el Finançament i compravenda d'habitatges

  S’acaben de publicar les estadístiques sobre compravenda d’habitatges realitzats al desembre del 2017, i us portem un resum perquè pugueu treure les vostres pròpies conclusions. Les dades que aporta aquest estudi són molt positius, per als propietaris d’immobles que estiguin pensat en vendre en els propers mesos.

  Segons el centre d’estadístiques del Notariat es va incrementar en un 4,5%

  Informe sobre compravenda d’habitatges

  El nombre total d’habitatges venuts a nivell nacional, ascendeix a un total de 48.956, la qual cosa suposa un increment del 4,5% amb relació a la mitjana anual del 2017.

  Anem a desgranar aquestes dades per intentar arribar al detall. De les 48.956 habitatges venuts, 38.654 van ser pisos de preu lliure (no s’inclouen els habitatges de protecció oficial) i 10.302 van ser habitatges unifamiliars. Si traslladem aquestes dades a percentatges ens trobem amb un increment interanual del 3,6% en pisos i un 8% en habitatges unifamiliars.

  Així mateix, dins de la classificació de pisos venuts, ens trobem amb 32.654 pisos de segona mà i 4.167 pisos d’obra nova. A nivell de percentatges tenim que els pisos de segona mà tenen un increment interanual del 3,8% i els pisos d’obra nova un 8%.

  Una altra dada molt important per a un propietari és saber a quant està el preu del m2 de la seva vivenda, en aquesta estadística apareixen dades globals a nivell nacional, per tant, poden variar molt entre grans ciutats i poblacions amb menys de 50.000 habitants, entre ciutats de la costa o de l’interior. Si vols saber un valor concret del teu habitatge, t’aconsello que vagis a un agent immobiliari de la teva ciutat, i si tens una propietat en venda a Viladecans, Gavà, Castelldefels o Sant Boi, acudeix a Maservicios.

  Informe sobre la compravenda d'habitatges

  El preu del m2 mitjà dels pisos de preu lliure venuts al desembre és de 1.526.- €, si separem entre pisos de segona mà i obres noves, ens dóna 1.492.- € per als pisos de segona mà i de 2.004.- € per als pisos d’obra nova.

  Estadístiques sobre el Finançament d’habitatges

  Perquè les propietats es puguin vendre, en moltes ocasions necessitem de finançament i aquest estudi ens dóna unes dades molt interessants. El nombre de préstecs hipotecaris es va reduir un 4,3% i van ser un total de 29.142 hipoteques, de les quals 19.848 es van destinar a habitatges.

  De les 48.958 habitatges venuts, van necessitar finançament 19.848 habitatges, és a dir el 40,5% de les operacions de compravenda d’habitatges va precisar de la intervenció d’una entitat bancària. L’import mitjà sol·licitat va ser de 138.694 euros el que suposa un finançament del 74,8% del preu de la compra.

  Esperem que aquestes dades extretes del centre d’informació estadística del Notariat us siguin d’utilitat. Recorda que, si necessites vendre el teu habitatge al millor preu del mercat actual i en el menor temps possible, pots confiar en Maservicios.

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *