Viladecans: La ciutat amb els pisos més barats de Catalunya

Butlletí de notícies

 • Categories
 • Aprecia les meravelloses vistes de Viladecans.

  Segons dades oficials consultats en diverses webs i portals especialitzats en el sector de l’habitatge, podem assegurar -sense por a equivocarnos- que el preu del sòl a Viladecans és dels més atractius per a tot aquell que busqui viure prop de Barcelona. Com immobiliària amb una dilatada experiència en aquesta ciutat del Baix Llobregat, Maservicios està en l’obligació de disseccionar aquestes xifres i donar als usuaris una anàlisi ben elaborat que demostri realment per què viure a Viladecans és ara per ara una de les millors opcions per residir a la perifèria de la ciutat comtal. Perquè hi hagi concordança entre les dades, ens basarem en el preu del metre quadrat corresponent al lloguer.

  Començarem aquesta anàlisi amb un exercici molt senzill que ens acabarà donant una dada que parlarà per si sol. Imaginem que Barcelona ciutat és el centre d’un cercle amb un radi de 15 quilòmetres, una distància que, més o menys, és el límit ideal per a qualsevol ciutat dormitori. Si acotem tot aquest entorn que té a la ciutat comtal com a epicentre, ens surten un total 25 municipis compresos a l’interior d’aquest perímetre. I ara ve la pregunta, de totes aquestes ciutats i pobles, ¿és Viladecans el lloc amb el valor del sòl més assequible?

  Si la resposta fos sí, podríem sacsejar les mans i donar per liquidat aquest article, però no és tan simple. No, el preu del lloguer de Viladecans no és el més barat entre tots els municipis situats a la perifèria de Barcelona. Entre les 25 localitats que entren en l’estudi, aquesta ciutat del Baix Llobregat ocupa un més que digne sisè lloc en el rànquing. És a dir, Viladecans (8,79 € / m²) és la sisena població amb el preu del lloguer més barata, tan sols superada per Barberà del Vallès (8,33 € / m²), Montcada i Reixac (7,94 € / m² ), Ripollet (7,41 € / m²), Sant Vicenç dels Horts (7,27 € / m²) i la Llagosta (7,20 € / m²).

  Per què Viladecans és el municipi més assequible de l’entorn de Barcelona?

  Arribats a aquest punt, hauríem de negar que els pisos a Viladecans siguin els més assequibles de les localitats situades a l’entorn de Barcelona capital, però la veritat és que aquesta llista de preus anteriorment enumerada no és definitiva ni pot ser presa com a referència. Hem analitzat les localitats que pertanyen a un mateix mercat immobiliari: el de municipis propers a la ciutat comtal, però es tracta d’una acotació de la qual resulta difícil treure conclusions, pel fet que no és prou concreta.

  És innegable que la proximitat amb Barcelona és un factor d’influència totalment dominant, però l’oferta i demanda també depenen d’altres variables molt importants: qualitat de vida, oferta laboral, entorn, etc. I en aquest sentit, resulta molt complicat establir una comparació real de Viladecans amb les cinc poblacions que té davant en el rànquing. El potencial industrial d’aquesta localitat del Baix Llobregat està molt per sobre del que poden oferir la Llagosta, Sant Vicenç dels Horts, etc. i un factor per sobre de qualsevol altre: Viladecans és una ciutat oberta al mar i compta amb una de les millors platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ​​un petit tresor natural que lògicament influeix directament en el preu.

  Distància de Viladecans a Barcelona.

  Quina lectura podem treure d’això? Que si filtráramos les localitats situades en els 15 quilòmetres a la rodona de Barcelona amb les que hem començat l’estudi, i seleccionéssim únicament les que compten amb un potencial laboral mitjà-alt i que a més, estan obertes al mar, podríem dir, amb totes les de la llei, que Viladecans ofereix el preu de lloguer més assequible de tota la zona. Les dades parlen per si sols, sense dubte, és la ciutat més barata per viure a la perifèria de Barcelona.

  Viladecans, la millor opció en qualitat / preu

  Amb una meravellosa platja al seu entorn, amb una oferta laboral potent en tots els sectors i amb un preu del lloguer de tan sols 8,79 € / m², poc més es pot dir que demostri que viure a Viladecans és la millor opció pel que fa a qualitat / preu. Però la veritat és que sí es pot. Hi ha una diferència del 51% respecte al valor del sòl de Barcelona, ​​on el preu del lloguer se situa en els 17,95 € / m².

  Aquesta enorme diferència fan que Viladecans sigui una de les ciutats dormitori més barates de tot Espanya, només cal comparar-les amb altres situades en els voltants d’altres grans capitals. Per exemple, el preu de viure de lloguer a Burjassot (5,06 € / m²), és al voltant d’un 37% més barat que a València (8,01 € / m²), o per citar un altre cas, el valor del sòl al Campello (7 € / m²) és només un 4% inferior al que es troba a la capital de la seva província, Alacant (7,32 € / m²).
  La suma de totes aquestes dades deixen una conclusió molt clara: si el teu aspiració és viure en els voltants de Barcelona, ​​Viladecans és amb diferència la millor opció qualitat / preu que trobaràs al mercat immobiliari. No la deixis passar.

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *