6 claus imprescindibles del certificat energètic

Butlletí de notícies

 • Categories
 • Tot el que cal saber sobre el certificat energètic

  A l’hora de llogar o vendre un habitatge des del 2013 es necessita un certificat que acrediti l’eficiència energètica de la mateixa. Tot i que aquesta és merament informativa, sens dubte aquesta qualificació influirà a l’hora de prendre una decisió en l’arrendador o comprador sobre l’habitatge. En aquest article de Maservicios, avui parlem sobre el document que informa sobre l’eficiència d’una propietat: el certificat energètic.

  Tot el que has de saber sobre el certificat energètic

  A continuació exposem les 6 qüestions principals que hauries de conèixer sobre el certificat energètic:

  Què és el certificat energètic?

  És un document que informa sobre l’eficiència energètica i el consum d’un edifici o habitatge en particular. A més, inclou una descripció de les característiques energètiques i recomanacions de millora.

  És obligatori?

  Des de l’any 2007-2008 aquest certificat és obligatori per a edificis d’obra nova. I des del dia 1 de juny de 2013 és obligatori també per poder donar publicitat sobre la venda o lloguer d’immobles de segona mà.

  L’obligat a tenir-lo és el propietari que vulgui vendre o llogar el seu habitatge. També són els responsables de presentar-lo en l’organisme competent de la comunitat autònoma per al seu registre.

  Quina vigència té?

  Té una validesa de 10 anys, i el propietari és el responsable de renovar-lo.

  Qui realitza el certificat?

  El propietari pot triar al seu lliure elecció un tècnic, però ha de ser arquitecte, arquitecte tècnic o enginyer.

  Coneix la importància de la certificació d'habitatges

  Hi ha edificis exempts de tenir el certificat energètic?

  La resposta és sí. Estan exempts els edificis protegits oficialment, els llocs d’activitats religioses, les parts no residencials d’edificis industrials, els edificis aïllats amb menys de 50m2 útils i els que són d’ús menor a 4 mesos a l’any, és a dir, apartaments de vacances.

  Què passa si no tinc el certificat a l’hora de vendre o llogar?

  Hi ha determinat un règim sancionador que s’aplica quan s’incompleix l’obligació de tenir el certificat energètic per vendre un immoble.

  Aquestes sancions estan dividides en:

  a. Molt greu: serà quan es falsifiqui informació en l’expedició del certificat, o quan algú actuï de tècnic sense ser-ho o es faci publicitat d’un certificat que no estigui registrat.

  b. Greu: quan s’incompleixi la metodologia de càlcul del procediment per a la certificació, quan no es presenti el certificat davant l’òrgan competent per al seu registre, quan es mostri una etiqueta que no es correspongui amb el certificat real, i vendre o llogar un immoble sense que el venedor lliuri el certificat energètic en vigor al comprador o inquilí.

  c. Lleu: publicitar la venda o lloguer d’un immoble sense fer esment a la qualificació energètica. S’haurà exhibir sempre l’etiqueta que s’obté amb el certificat energètic.

  Les sancions anteriors comporten una sanció econòmica des de 300 €, la mes lleu, a 6.000 € la més greu.

  Qualsevol consumidor pot denunciar al propietari que vulgui vendre o llogar un habitatge sense fer lliurament del certificat energètic.

  Per finalitzar, vam compartir aquest vídeo amb una Guia sobre la Certificació Energètica en habitatges:

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *