Curiositats i anècdotes que segurament no sàpigues de Viladecans

Butlletí de notícies

 • Categories
 • Te contamos cuatro curiosidades sobre Viladecans

  Encara que sembli la típica ciutat dormitori (està situada a tan sols 12 quilòmetres al sud del centre de Barcelona) que té com a objectiu principal donar als seus ciutadans uns bons serveis bàsics i poc més, la veritat és que Viladecans és una localitat amb un atractiu molt especial. Potser no és el municipi més bonic de tot el litoral català, però seria molt injust catalogar a aquesta població del Baix Llobregat com insulsa, avorrida o sense encant. No en va, els habitatges en aquesta recòndita població estan molt cotitzats per la seva proximitat a la ciutat comtal i sobretot per ser una de les poblacions del Baix LLobregat amb els preus més assequibles del sector immobiliari català, i això només pot significar una cosa, que la demanda per viure aquí està en clara ebullició. Per aquesta raó, segurament sigui ara el millor moment per parlar de les bondats (poc reconegudes), curiositats sobre Viladecans, i desterrar els mites i falses creences que giren al voltant d’aquesta ciutat. Que si mai hi ha res a fer, que si és avorrida …

  4 curiositats sobre viladecans

  Ha arribat per fi l’hora de desmentir totes aquestes qüestions i parlar sobre les anècdotes, aspectes curiosos i noms propis que envolten a aquesta localitat, i dels quals es té molt poca constància.

  Produeix l’ ingredient de l’ hamburguesa més popular de la història

  Dos pisos de carn, enciam, ceba, formatge, el tan estimat i odiat cogombre i com no, la famosa i addictiva salsa secreta. Ens referim sens dubte a l’emblemàtic Big Mac, l’hamburguesa més representativa de la franquícia McDonald ‘s. Segur que ja la coneixes, el que segurament no sàpigues és que un dels seus ingredients elementals ve directament de Viladecans. Així és, el formatge cheddar que porten aquestes hamburgueses procedeix d’aquesta localitat del Baix Llobregat, que és on Hochlandn (empresa que el distribueix) té la seva seu general.

  Va acollir una de les disciplines dels Jocs Olímpics de Barcelona 92

  Poques cites esportives van ser tan importants per a un país com els Jocs Olímpics celebrats a Barcelona l’estiu de 1992. En aquell temps, Espanya vivia encara en ple període de transició democràtica, però malgrat això, va ser capaç de enviar a tothom un missatge de modernitat i avantguardisme. L’èxit organitzatiu i esportiu de l’esdeveniment va canviar la mentalitat d’una societat que mai oblidarà aquells feliços dies, en els quals el municipi de Viladecans va jugar un paper molt important.

  Tot i que la majoria de competicions es van disputar a la ciutat comtal, la localitat del Baix Llobregat va albergar les semifinals de la disciplina de beisbol (un esport amb un enorme arrelament a la ciutat). El Camp Municipal de Beisbol de Viladecans (inaugurat el 1987 i millorat per acollir l’esdeveniment en els anys posteriors) no només va ser subseu olímpica, sinó que també ha albergat dues Copes Intercontinentals (1991 i 1997) i quatre edicions de la Copa d’Europa ( 1989, 1994, 1998 i 2007). En l’actualitat, acull els partits que juga el Club Beisbol Viladecans, un dels majors referents esportius de la ciutat amb 21 títols de Lliga.

  Estadio de Béisbol donde tuvo lugar una competición de los juegos olímpicos del 92

  Estrets lligams amb Operación Triunfo

  Si hi ha un programa que ha reunit davant del televisor a gairebé tota Espanya, aquest ha estat Operación Triunfo (OT). Aquest Talent show (que sumarà d’aquí a poc la seva desena edició) ha congregat davant la petita pantalla a milions de seguidors entregats a cantants anònims que s’acaben convertint en ídols de masses. Alguns d’aquests tenen una vinculació molt estreta amb Viladecans.

  El cas més proper és el del cantant José Galisteo (nascut a Viladecans el 1977), que va ser finalista en l’edició de OT emitida a Telecinco en l’any 2006. Més d’una dècada després de la seva participació en el reality, l’artista ha publicat ja quatre treballs en una carrera musical totalment consolidada.

  Però el cas més famós és el d’una participant recent, que encara que no sigui natural de Viladecans, sí que ha passat alguns anys de la seva vida aquí. No és altra que Aitana (una de les veus del rotund èxit Lo Malo). Encara que va néixer a la localitat veïna de Sant Climent, la jove artista sempre ha dit que Viladecans és la seva ciutat (com va afirmar en una visita a l’ajuntament després de la seva participació en el programa). No en va, va viure fins als nou anys aquí i va cursar tant primària com a secundària a la nostra ciutat.

  La millor platja de Barcelona està en Viladecans

  Després d’una enquesta que es va fer a més de 5.000 banyistes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ​​els resultats van ser clars. La Pineda, platja verge de Viladecans, va ser triada com la millor platja de la zona amb una prestigiosa nota de 7,6 sobre 10. Els usuaris van destacar la naturalesa de l’espai i el respecte pel medi ambient del que es pot gaudir en aquesta platja , emblema del tan poc reconegut litoral mediterrani del que aquesta localitat pot presumir, i és que a més de la Pineda, Viladecans té altres tres platges verges: la Pineda de Cal Francès, la Murtra i el Remolar. Un petit paradís terrenal a l’abast de tots.

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *