Com llogar un pis per primera vegada: guia per a casolans novells

Butlletí de notícies

 • Categories
 • guia per saber com llogar un pis per primera vegada

  Si t’has comprat una casa recentment i la teva idea és mudar-te a ella i convertir l’altra en un focus de beneficis, o si d’altra banda, has vist una bona oportunitat de mercat i vols donar els teus primers passos com a inversor en el sector immobiliari, segurament vulguis saber tot el possible sobre com llogar un pis. Com sol ser habitual, les primeres vegades estan més plenes de dubtes que de certeses, per això, sigui quin sigui el teu cas, en aquest post despejaremos qualsevol incertesa que puguis tenir amb una guia feta a mida per casolans novells.

  Si la teva situació actual és que cerques invertir per primera vegada en el sector immobiliari, i més de no saber res sobre la burocràcia relacionada amb els pisos de lloguer, no saps res sobre en quines zones és millor apostar, deixa els dir-te abans d’entrar en matèria que els pisos a Viladecans són dels que més marge de benefici i rendibilitat ofereixen a l’usuari. En el post que enllacem en aquest link, et vam explicar per què aquest municipi és dels millors llocs per invertir en el lloguer de cases.

  Però deixant de banda el lloguer a Viladecans, i entrant més en la matèria que hem de tractar en aquest article, el més segur és que estiguis en una situació tipus: “Vull llogar el meu pis, per on començo?” No saps el bé que et entenem, per això et demanem que comencis per llegir la guia que et presentem a continuació.

  4 consells per llogar un pis per primera vegada

  Posar un pis o pisos de lloguer i aconseguir un llogater és d’aquelles coses que fan certa il·lusió, però cal controlar-la si no volem que ens jugui alguna mala passada. Perquè sàpigues moderar, segueix aquests consells per llogar un pis i evitaràs qualsevol tipus de problema o imprevist que et pugui perjudicar en el futur:

  No tinguis pressa ni et precipitis en llogar un pis

  Un dels errors més comuns és deixar-se portar per aquesta il·lusió a la qual fèiem referència prèviament i cometre l’error d’acceptar al primer interessat en llogar la nostra propietat. No oblidem que arrendar un habitatge és com posar al mercat part del nostre patrimoni, no és un assumpte menor, així que cal tenir certa cura. Així que no tinguis pressa (tampoc pausa), però si tens diverses visites programades, realízalas totes i coneix a tots els candidats. D’aquesta manera, sabràs què inquilí s’adapta millor a les nostres necessitats i tindrem tota la seguretat del món a l’hora d’evitar impagaments en mensualitats i desagradables fets d’aquest tipus, en els quals tota precaució, és poca.

  No jutgis a un llibre per la seva portada

  Una manera metafòrica de dir que no et deixis portar per les aparences. Si vols evitar molestos fets relacionats amb impagaments de quotes, has de basar-te en fets objectius, no en la vestimenta o al pentinat del que pot ser el teu inquilí. Per estar totalment en aquest assumpte, demana la seva nòmina (en cas que sigui un estudiant, la dels seus pares o tutors), observa els anys que porta treballant i fixa’t en els detalls intangibles que sorgeixen durant la visita. El teu intuïció farà la resta per triar l’inquilí ideal per a tu.

  mai de les claus a l'inquilí abans d'hora

  Ni se’t passi donar les claus per avançat

  En tot el relacionat amb llogar un pis, més val pecar de desconfiat que de confiat. Com t’hem dit abans, estàs cedint part del teu patrimoni a una altra persona, així que no donis les claus mai abans d’haver signat el contracte i d’haver rebut la fiança i evitaràs qualsevol tipus de ensurt innecessari.

  El contracte de pis de lloguer és clau

  Tot allò que acordeu en la visita ha d’estar per escrit, és a dir, ha de constar en el contracte d’arrendament, es tracta d’un factor fonamental per a ambdues parts, de manera que és un tema que no s’ha de passar per alt. En aquest sentit, la millor opció sens dubte és confiar en els serveis d’assessorament d’un tercer perquè tot estigui en regla d’acord al que marca la Llei. Però si decideixes anar pel teu compte, navegant per la xarxa pots trobar un model de contracte de lloguer que s’emmotlli al teu cas, encara que en el cas que necessiteu un altre tipus de clàusules, com diem, la millor opció és acudir a l’assessorament que ofereix una agència immobiliària, que et pot guiar a l’hora de saber què has de pagar tu i què el llogater, i que també et pugui assistir en altres casos, com en la rescissió del contracte de lloguer si fos necessària.

  Segueix aquests consells per llogar un pis i et assegurem que els teus inicis com casolà no seran cap tortura, ni per a tu ni per al teu inquilí.

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *