Les quatre grans mentides sel sector immobiliari

Butlletí de notícies

 • Categories
 • totes les mentides sobre agent immobiliari

  Siguem sincers, el sector immobiliari no pot presumir precisament de bona imatge. Nouvinguts que es fan passar per agents experimentats, propietaris que creen un una nova bombolla amb preus de lloguer i venda pels núvols, casolans als quals resulta impossible treure’ls un somriure o inquilins amb més cara que esquena … No és que componguin el millor entorn possible. No hi ha dubte que el mercat de l’habitatge té els seus propis éssers mitològics, i també, els seus falsos mites. Per això, ha arribat l’hora de diferenciar la veritat de la falsedat, i destapar les que són les quatre grans mentides sobre l’agent immobiliari i el seu paper en el sector immobiliari.

  La importància de destapar les mentides del sector immobiliari

  L’objectiu d’aquest post va més enllà que els mateixos professionals del sector repassem el que és una constant en el nostre dia a dia. L’autèntica meta d’aquest article és mostrar als nostres clients la crua realitat i com aquestes mentides del sector immobiliari poden jugar-los una mala passada en les seves aspiracions econòmiques. Aquestes falses creences ens perjudiquen a tots, als que vivim d’això i també, als que contracten el nostre assessorament, així que intentem que la societat prengui consciència sobre el negatiu que pot resultar no posar límit a aquestes fal·làcies tan lligades a la indústria immobiliària .

  Mentida número 1: Contractar un agent immobiliari és perdre diners en comissions

  Segurament sigui la mentida més clàssica del sector immobiliari, i que s’ha vist potenciada causa de l’arribada (o millor dit, invasió) de nous agents amb molt per aprendre i que modelen una imatge falsa d’experts en el mercat, que sedueixen al client amb les seves males arts.

  Aquests supòsits professionals taquen la imatge del sector diàriament i han provocat que gran part de la població miri amb mals ulls a un sector laboral ple de grans treballadors, perjudicats per l’auge d’uns nouvinguts que no saben res sobre el treball de promoció i màrqueting que comporta el mercat immobiliari, ni tampoc de la tasca d’assessorament que se li ha de donar a un client. Simplement, es dediquen a oferir uns preus low cost a canvi pràcticament de res, i això ens porta directament a la segona mentida.

  No tots els agents immobiliaris són iguals

  Mentida nº2: La millor manera d’estalviar diners és contractar un agent que cobri poques comissions

  La feina d’un bon agent immobiliari té un valor, si rebaixem els nostres honoraris sense cap motiu, estarem cridant als quatre vents que la nostra funció no té cap valor. Aquesta és la màxima de la filosofia low cost aplicada al sector immobiliari: demanar una comissió ridícula a canvi de res.

  Per treballar en el sector de l’habitatge, no val simplement amb saber penjar un cartell de ‘es ven’ o ‘es lloga’.

  Per exemple, si el teu camp d’actuació és el mercat dels pisos a Viladecans, hauràs de saber quin tipus de clients adquireixen propietats en aquesta localitat, detectar les seves particularitats i també, les seves necessitats. I no parlem ja de concertar visites amb possibles compradors o assessorar al teu client en matèries burocràtiques, un paper important que ha de desenvolupar qualsevol professional del sector. Que no se t’oblidi:

  ser agent immobiliari és ser molt més que un comercial.

  Mentida número 3: Tria l’agent immobiliari que et prometi el preu de venda més alt

  De totes les mentides del sector immobiliari, aquesta és una de les més recurrents en l’actualitat. A més d’oferir uns serveis ridículament barats que estan rebentant el mercat, la principal arma dels nouvinguts és prometre l’or i el moro a cadascun dels seus clients. El principal argument que utilitzen no és altre que citar l’augment que viu en l’actualitat el valor del sòl.

  “Tal com està el mercat, per aquest pis es poden treure perfectament més de [introduir xifra d’euros]”, és una de les seves frases de capçalera, que sempre culminen amb una quantitat desorbitada de diners que acaba seduint (i enganyant) a un client que no té cap culpa i acaba convertint-se en la principal víctima.

  Mentida nº4: Tots els agents immobiliaris són iguals

  Aquest fals mite serveix una mica com a resum de tot, i és el millor exemple per saber els perills que té generalitzar. En definitiva, el mercat immobiliari és com qualsevol altre sector que et puguis imaginar. Com en tots els llocs, hi ha bons i dolents professionals, però amb tot el que t’hem explicat, a partir d’ara sabràs diferenciar els uns dels altres, i tu mateix comprovaràs que no tots els agents immobiliaris són iguals.

  No se’ns ocorre millor manera per trencar una llança a favor dels grans treballadors de seguir demostrant dia a dia la importància de la nostra tasca en el mercat de l’habitatge. El nostre treball és la nostra passió, seguim fent la vida més senzilla als nostres clients, encarregant-nos de funcions que necessiten autèntics professionals, com l’assessorament o la promoció, i sobretot, diferenciémnos dels que taquen la nostra imatge.

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *