Viure a Viladecans, la millor opció per viure a prop de Barcelona

Butlletí de notícies

 • Categories
 • viure a viladecans te molts advantatjes

  Els elevats preus dels pisos a Barcelona han provocat que molts dels que volen o necessiten viure a la ciutat comtal (o almenys, prop d’ella), es decantin per instal·lar-en els seus municipis veïns. Aquest èxode cap a les ciutats de la perifèria de la capital catalana s’ha convertit pràcticament en una norma general per a la majoria de ciutadans, incapaços de fer front als exigents costos que té un habitatge a la gran urbs barcelonina. Afortunadament, hi ha nombroses i bones opcions per viure prop de Barcelona. Com no, Sitges i Castelldefels són els municipis més populars en aquest sentit. Però, hi ha un destí menys conegut pel gran públic, un lloc tremendament infravalorat amb unes possibilitats enormes, difícils de trobar en un altre lloc, una opció molt important a tenir en compte: viure a Viladecans.

  Que per què Viladecans és l’enclavament ideal per viure a prop de Barcelona? Per respondre a aquesta pregunta, farem una mena de tour guiat pel municipi perquè coneguis totes les seves particularitats. Quan ho haguem finalitzat, tu mateix seràs capaç de saber per què aquesta ciutat del Baix Llobregat és la millor possible per fer vida a la perifèria de la capital catalana, per ser més exactes, a més o menys 17,4 quilòmetres de la mateixa.

  Tenint sempre com a referència els municipis situats a les rodalies de Barcelona capital, el preu dels pisos a Viladecans està entre els més baixos del mercat (el pots comprovar per tu mateix navegant per les ofertes de Maservicios). Aquesta és sens dubte una de les seves grans avantatges respecte a la resta de llocs, però el baix cost de l’habitatge, tant de la venda com del lloguer, és simplement un complement de gran valor per a totes les virtuts que reuneix aquesta ciutat. Anem a descobrir-les.

  Preu dels pisos a la província de Barcelona

  Viure a prop de Barcelona és un luxe, però fer-ho a Viladecans és un luxe a preu de saldo. Per entendre aquesta afirmació, res millor que fer una comparació amb els preus reals que posseeixen en l’actualitat els principals municipis propers a Barcelona (incloent la pròpia capital).

  Preu dels pisos a Barcelona

  Cost de la venda: 4.850.52 € / m²
  Cost del lloguer: 18,07 € / m²

  Preu dels pisos a Viladecans (distància: 17 quilòmetres)

  Cost de la venda: 2.343,23 € / m²
  Cost del lloguer: 8,79 € / m²

  Preu dels pisos a Sitges (distància: 40 quilòmetres)

  Cost de la venda: 4.167,65 € / m²
  Cost del lloguer: 14,92 € / m²

  Preu dels pisos a Castelldefels (distància: 22 quilòmetres)

  Cost de la venda: 3.286,03 € / m²
  Cost del lloguer: 14,19 € / m²

  Preu dels pisos a Sant Boi de Llobregat (distància: 14 quilòmetres)

  Cost de la venda: 2.233,82 € / m²
  Cost del lloguer: 9,46 € / m²

  Preu dels pisos a l’Hospitalet de Llobregat (distància: 6 quilòmetres)

  Cost de la venda: 2.492,79 € / m²
  Cost del lloguer: 13,45 € / m²

  Cornellà de Llobregat (distància: 10 quilòmetres)

  Cost de la venda: 2.521,67 € / m²
  Cost del lloguer: 11,57 € / m²

  Ja sabem que en la relació distància respecte a Barcelona amb el cost de l’habitatge, Viladecans està per sobre de la resta de principals municipis, però en el que són característiques pròpies d’aquestes ciutats, què té aquest lloc que el distingeix per millor d’altres enclavaments?

  Principals avantatges de viure a Viladecans

  En resum, podríem dir que Viladecans no és excel·lent en moltes coses, però al contrari que la resta de municipis situats a la perifèria de Barcelona, ​​sí que és notable alt a tot el que ofereix. Infraestructures de transport, entorn, qualitat de vida, educació, població, oci, etc. En totes aquestes qüestions, aquesta ciutat del Baix Llobregat aprova amb nota, és a dir, ofereix el bàsic i molt més (i com ja hem dit, a un preu que no es pot deixar passar).

   

  Però deixant de banda el cost de l’habitatge, pot ser que Viladecans no posseeixi el gran valor cultural del qual presumeix Sitges ni posseeixi el luxe de què fa gala Castelldefels que ha enamorat fins i tot al propi Leo Messi (entre d’altres jugadors del FC Barcelona). Com diem, pot ser que aquesta ciutat no ofereixi les meravelles d’altres grans ciutats, però sense dubte, brinda als seus habitants autèntics tresors de gran valor.

  La seva costa és indubtablement un d’ells. La Pineda, composta per 1.200 metres de sorra envoltada per un bellíssim entorn de vegetació dunar, va ser elegida pels seus propis usuaris com la millor platja de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (amb una nota de 7,6). Es tracta d’un paratge natural que uneix tranquil·litat i respecte pel medi ambient capaç d’enamorar a qualsevol.

  La Pineda és una de les icones d’aquest municipi que sens dubte pot presumir d’aquest encant mediterrani tan característic en els municipis del litoral català, i que tan saludable és per a la nostra qualitat de vida. Només així s’explica que la població de Viladecans hagi anat en augment any rere any, amb més de 10.000 nous ciutadans en els últims 20 anys, un creixement molt ressenyable.

  Cada vegada són més els enamorats de Viladecans i d’aquest encant mediterrani que combina entorn, clima i per descomptat, cultura. Aquesta ciutat del Baix Llobregat guarda en el seu interior grans obres arquitectòniques perfectament integrades i respectades en els seus carrers. Can Modolell, la Torre Roja o la Torre del Baró són alguns dels edificis més icònics d’aquest municipi i que tan atractiu fan el seu casc antic.

  No podem oblidar el transport i les connexions amb la ciutat comtal, un dels factors decisius per als que busquen viure prop de Barcelona. En aquest aspecte, com en tots, Viladecans aprova amb sobrada solvència, amb dues línies d’autobús i metro que et mantenen en contacte directe i ràpid amb la capital durant pràcticament totes les hores del dia.

  Per aquestes qüestions (i per altres com els seus 220 instal·lacions esportives, els seus 20 escoles i una taxa d’IRPF inferior a la mitjana de Catalunya) viure a Viladecans és la millor opció si busques viure a prop de Barcelona, ​​no creus?

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *